3 Meest voorkomende fouten waardoor startende ondernemingen falen

Emotie

Tijdens het zaken doen is het heel erg belangrijk dat je emoties opzij kunt schuiven. Dit gebeurt vooral in het begin van een onderneming omdat je als ondernemer vaak in een onbekende situatie komt.

 

Er kunnen veel gedachtes door het brein heen gaan omdat je nog niet bekend bent met de markt, de manier van zaken doen en mocht er hier niet goed mee omgegaan worden kan een negatieve gedachte fataal zijn voor een onderneming.

Geldbeheer

Een ondernemer verdient vaak meer geld dan iemand die in loondienst zit, maar dit betekent niet meteen dat een ondernemer ook gebruik kan maken van de zekerheid die iemand in loondienst heeft. Zet daarom gelijk de 21% van jouw btw opzij in een aparte rekening zodat hier niet bij komt en aan het eind van elk kwartaal ook niet voor verassingen komt te staan.

Keuzes

Je kan het je best voorstellen, je hebt een onderneming en je hoort zo veel verhalen van andere mensen hoe zij het zouden doen en hoe jij het verkeerd doet. Sta daarom sterk achter de keuzes die je maakt, maar sta ook open voor feedback. Als je voortdurend op jouw pad gaat luisteren naar wat andere mensen te zeggen hebben dan raak je de weg kwijt.

Print of deel het artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Print

Contacteer MESA

MESA Kantoor Locatie