Belangrijk om te weten als startende ZZP’er in de bouw

ZZP’er in de bouw het is een mooie stap in de goede richting. In 2022 is er een groot tekort aan vakmensen. Mesa Belastingadviseurs heeft daarom een paar belangrijke punten op een rij gezet. We hopen u hiervoor een goed beeld te geven van wat er allemaal bij komt kijken.

Voorbereiding

Stukadoor, timmerman of schilder het is belangrijk dat u begint met een goed startkapitaal. Voor u om vervoer, gereedschap en materiaal te bekostigen, hierdoor wordt een slechte start zo veel mogelijk voorkomen.

BTW verlegd

De belasting verleggen is alleen mogelijk in het geval van onder aanneming.

De hoofdaannemer factureert de btw aan de klant. Ook is het verplicht om het btw-nummer van degene naar wie u verlegd op de factuur te vermelden. Het beste kunt u op de factuur vermelden dat de BTW is verlegd. Er wordt in dit geval een factuur verstuurd waarover de betalende partij zelf de BTW mag afdragen.

Verzekering

Als ZZP’er in de bouwsector zijn de risico’s op ongelukken groter dan in andere branche.

Deze ongelukken kunnen ervoor zorgen dat u niet meer in staat bent om uw werkzaamheden uit te voeren waardoor u ook geen omzet meer kan genereren. Het is daarom heel erg belangrijk dat u uzelf hiervoor goed indekt.

Mesa belastingadviseurs werkt nauw samen met onder andere verzekeringsagenten.

Niet alleen helpen wij met uw boekhouding, maar denken wij ook graag met u mee zodat uw onderneming een degelijke kans op slagen heeft.

Print of deel het artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Print

Contacteer MESA

MESA Kantoor Locatie