Waar moet je op letten als startende ZZP’er in de zorg?

Het aantal ZZP’ers in de zorg is de afgelopen 5 jaar meer dan verdubbeld bij Mesa Belastingadviseurs merken we dat er een groot gedeelte van deze groep hun financiële voorbereiding niet goed op orde hebben. Daarom voor u als ZZP’er in de zorg een helpende hand te bieden de belangrijkste punten in deze sector op een rij gezet.

Vrijstelling van btw

Op het moment dat de behandelingen zijn bedoeld om de gezondheid van de patiënt te beschermen, in stand te houden of te herstellen voor persoonlijke gezondheidskundige verzorging van de mens is er sprake van een vrijstelling van de btw. Het geldt niet indien er sprake is van een uitzendbureau/detacheringsbureau. Dit houdt in dat je als zorgverlener geen btw kunt terugvragen aan je opdrachtgever of cliënt, maar ook dat je als zorgverlener geen btw in rekening kunt brengen.

Belastingdienst

Als je risico’s op naheffingen van de belastingdienst wilt voorkomen wil je graag als ondernemer gezien worden. Jij moet bewijzen dat jij het ondernemerschap goed op orde hebt. Volgens de wet moet je 3 opdrachtgevers hebben en je bedrijf moet de kenmerken hebben van een onderneming. Neem de eisen van een zelfstandige zorgverlener serieus, want er komt veel bij kijken.

Verzekering

Als zelfstandig ondernemer heb je geen zekerheid van een inkomen in de toekomst, maar om dit zo veel mogelijk te voorkomen kun je verschillende verzekeringen afsluiten. Denk aan een aansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, zakelijke rechtsbijstanderzekering, pensioenverzekering etc.

Niet alleen helpen wij van Mesa Belastingadviseurs met uw boekhouding, ook denken wij graag met u mee onderneming!

Print of deel het artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Print

Contacteer MESA

MESA Kantoor Locatie